Det finns alltid plats för en pryl till

Sök i prylstation

11 jan. 2010

E-reader gör din Harry Potter samling omodern, nördigare


Jag tillhör den grupp människor på jorden som inte gärna läser böcker.
Jag har länge undrat hur en uppfinning från bibeltider fortfarande tillåts fylla våra hemmasnickrade Ikea-hyllor till bristningsgränsen istället för att lämna plats åt modernare saker som DVD-boxar och Transformers figurer.

För oss med detta "problem" finns nu E-readers, en slags digital bok som är tunnare än ett DVD-fodral, men rymmer ett helt biblotek.
Tanken är att kunna ersätta alla tunga ömtåliga böcker med en enhet som till största delen består av en svartvit skärm som påminner om ett pappersblad, sk E-ink.

E-ink skärmar är designade att vara väldigt skonsamma för ögonen och skapar inte samma obehag och irritation som en ljusstark och färgsprakande LCD-skärm vanligtvis gör vid längre stunder på aftonbladet wikipedia.

Den mest kända E-readern idag kommer från amerikanska shoppingsajten Amazon och har det något barnsliga namnet Kindle.

Amazon är en av de största försäljarna av studentlitteratur i världen och möjligheten att ha samtliga böcker för ett helt läsår utan att behöva investera i en gaffeltruck har fått många studenter att ta till sig E-readers och satt fart på intresset rejält.

Tänk att aldrig mer behöva vänta på att en bok på bibloteket ska bli ledig, eller stå ute i regnet och köa efter Dan Brown böcker.

Bara tanka ner i din E-reader och avlossa ett slutbossgarv.

E-readers finns inte i Sverige än, men kommer förhoppningsvis smyga in i billy-hyllan under 2010, så under tiden kan du ju se Sagan om ringen på DVD som vanligt folk.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar